El nucli antic d’Olot: un passeig per la història
Estareu d’acord amb nosaltres que una de les millors maneres de visitar una ciutat és passejant, com un veí més, pels seus carrers i places, on els vilatans desenvolupen el seu dia a dia, hi celebren les festes populars, comercien i gaudeixen dels espais.
El nucli antic d’Olot s’estructura seguint un fil imaginari que des de fa segles s’estén a través del carrer Major, l’eix principal de la vida ciutadana, i acaba, en un dels seus extrems, al carrer de Sant Rafael i en l’altre, a la plaça del Carme. Al centre, la històrica plaça Major, tot un símbol per als olotins, on es celebren els actes més populars de les Festes del Tura, patrona de la ciutat, al setembre.
La distribució urbana, inalterada des de la reconstrucció de la ciutat després dels terratrèmols que va patir al s. XV, ens condueix per un entramat de carrerons adjacents fins a l’església de Sant Esteve, que obre pas cap al Firal, espai emblemàtic olotí. Al capdamunt, en la zona del volcà Puig del Roser, arribareu a l’Espai Cràter, una exposició interactiva dedicada íntegrament als volcans que no us podeu perdre.
D’aquesta manera, si fluïu pels seus carrers, la ciutat desplegarà un ventall d’edificis de diferents estils arquitectònics: renaixentistes (com els claustres del Carme), barrocs (font de l’Àngel, Casa Museu Can Trincheria), neoclàssics (església de Sant Esteve) o modernistes (Casa Solà Morales). Un complet viatge per la història de l’art i de la ciutat que podreu arrodonir amb la visita al Museu dels Sants o al Museu de la Garrotxa, que també es troben en edificis representatius del centre de la ciutat.